Τον ομότιμο καθηγητή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κύριο Ηλία Μαριολάκο, φιλοξένησε χθες το βράδυ ο Σύλλογος Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου, σε εκδήλωση - διάλεξη που πραγματοποιήθηκε στην αυλή του μουσείου. Ο κύριος Μαριολάκος εντυπωσίασε για μία ακόμη φορά το κοινό, που γέμισε με την παρουσία του την πλατεία και άκουσε με ενδιαφέρον την εισήγησή του. Το θέμα της διάλεξης ήταν ¨"Αίγινα - Αργοσαρωνικός. Όταν οι Πρωτοέλληνες έπλαθαν τους θεούς τους" και αποτέλεσε μία περίφημη γεωμυθολογική προσέγγιση. Τον κύριο Μαριολάκο προλόγισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού κύριος Κώστας Γαλάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό του έργο, ενώ ευχαρίστησε τους κατοίκους και τους παραθεριστές του νησιού για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του συλλόγου.

Την κάλυψη είχε αναλάβει η εταιρία ΗχοΟπτική.

 

"Εμπειρίες από Ενάλιες Αρχαιολογικές Έρευνες", ήταν ο τίτλος της ομιλίας που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας από τον επίτιμο διευθυντή Βυζαντινών αρχαιοτήτων Αργοσαρωνικού και Κυκλάδων κύριο Χαράλαμπο Πέννα. Ο κύριος Πέννας παρουσίασε τα όσα έζησε μέσα από την επιστημονική του ενασχόληση στην ενάλια αρχαιολογία και την επαφή του με σημαντικές προσωπικότητες του χώρου, μέσα στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ανάπτυξη της υποβρύχιας αρχαιολογικής έρευνας στη χώρα μας.

 

Την κάλυψη είχε αναλάβει η εταιρία ΗχοΟπτική.

 

"Σαν Κρασί", είναι ο τίτλος του καινούργιου βιβλίου ( Εκδόσεις Anubis) της κυρίας Μαρίας Τζίτζη, η παρουσίαση του οποίου έγινε χθες το απόγευμα στην παραλία της Αίγινας. Το βιβλίο προλόγισε η δημοσιογράφος κυρία Άρτεμις Τζίτζη. Η συγγραφέας κατάγεται από την Αίγινα και την έχουμε γνωρίσει στο παρελθόν μέσα από εισηγήσεις σε εκδηλώσεις που έχουν γίνει στο νησί σχετικές με την εξειδίκευσή της ως χημικού: την οινολογία. Το νέο της βιβλίο είναι βραβευμένο από την Ένωση Λογοτεχνών, ενώ είναι η συγγραφέας των βιβλίων: "Στοιχεία οινολογίας - η τέχνη του οινοχόου" και "Σκοτεινό κελάρι".

 

Την ηχητική κάλυψη της παρουσίασης ανέλαβε η ΗχοΟπτική.

 

Στιγμές μουσικής πανδαισίας θα προσφέρει και φέτος το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, που πραγματοποιείται στο νησί για 7η χρονιά και έκανε πρεμιέρα χθες. Τους φίλους του φεστιβάλ καλωσόρισαν η καλλιτεχνική διευθύντρια κυρία Ντόρα Μπακοπούλου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων κύριος Γιώργος Καλόφωνος. Η χθεσινή, πρώτη ημέρα περιελάμβανε συναυλία μουσικής δωματίου σε έργα των: Έντβ. Γκριγκ, Γ. Μπραμς, K. Szymanowski, R. Maciejewski, Λ. Β. Μπετόβεν και τους μουσικούς Κωνσταντή Σφέτσα (τσέλο), Νέλλη Σεμιτέκολο (πιάνο) Akane Sakai (πιάνο) Διονύσης Bερβιτσιώτης (βιολί) και Christofor Mirosnikov (τσέλο).

Ήχος και Φως από την ΗχοΟπτική.

 

 

Με μία μεγαλειώδη συναυλία στην παραλία της Αύρας από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ξεκίνησε το 8ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας. Στο πρώτο μέρος της βραδιάς ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Μιχάλης Οικονόμου οδήγησε την ορχήστρα στην εκτέλεση της δραματικότατης ορχηστρικής εισαγωγής από την σκηνική μουσική που ο Μπετόβεν συνέθεσε το 1810 για το δράμα Έγκμοντ του Γκαίτε.

 

Η ΗχοΟπτική ολοκλήρωσε με επιτυχία την κάλυψη της συναυλίας.

Please publish modules in offcanvas position.